喺英國養大小朋友可以慳一半?


小朋友喺父母眼中都系無價之寶,但系養大呢個無價之寶就價值不菲。英國有調查研究顯示,喺英國養大一個細路直到佢21歲就要差不多20萬英鎊,大約200萬港紙。香港成日講養大一個小朋友要500萬港紙,英國養大一個竟然仲平過香港一半以上!點解咁神奇?原因咪就系因為佢兒童福利好囖!有幾好?6張圖話曬你知!

英國主要既兒童津貼就系咁多,其實生活上好多既開支政府都已經cover咗,仲有得扣稅添,唔怪得英國養個小朋友會比香港平成300萬港紙咁多..話說依加經Tier 1企業家移民政策移民到英國既投資要求都只不過系200萬港紙,扣埋扣埋,其實英國養仔+移民都未有香港養1個小朋友咁貴,大家..識揀喇。睇完英國既兒童福利之後,有興趣想移民英國既,或者想知道更多英國既福利同津貼,又或者其他移民資訊既朋友隨時搵我地卓域集團喇,我地奉陪到底!

重點資訊
最近查詢
過往文章
卓域Facebook
  • Facebook Basic Square

​榮獲由亞洲品牌發展協會頒發的「香港最受歡迎品牌」獎項 、 榮獲香港青年協會頒發「有心企業」獎項、榮獲Mediazone Limited頒發「香港最有價值企業大獎」獎項 及 榮獲香港社會服務聯會頒發「商界展關懷」獎項,成就深受客戶、合作伙伴及業界的認同和肯定。

卓域集團控股有限公司 版權所有 未經書面授權禁止復制或建立鏡像(免責聲明:部份文章來自互聯網,只供參考。)

© 2019 by L&K Group Holdings Limited.