加拿大移民新政出台! 入籍有望更容易!


之前好多客人都覺得移民加拿大好就好,不過要入籍就真係等太耐喇!今日我地卓域就話個好消息你知!上個禮拜(當地時間6月19日)當地政府宣佈,加拿大皇室禦准咗C-6號法案(Bill C-6)正式通過,申請入籍既居住條件大大放寬咗,對於想入籍加拿大既朋友嚟講絕對系一個好消息!

咁一切從簡,關於入籍新政「六大重點」如下: 1. 申請人喺申請入籍前既5年必須住滿3年; 2. 申請人喺入籍前既5年當中,須按照加拿大所得稅法既要求繳納所得稅; 3. 取消「申請人在入籍前6年內的4年,必須每年住滿183天」既條款; 4. 成為永久居民前既居住時間(例如留學、暫時居住等)都可以以一半天數折算,作為移民居留時間; *最大額度為365

日。 5. 只有18-54歲既入籍申請人需要通過英語或法語測試; 6. 取消移民入籍年齡限制,未成年既移民都可個別申請入籍。

今次加拿大既移民改革對於以入籍作為最終目標既朋友嚟講等於上咗架特快列車。申請入籍條件放寬,加上本身加拿大福利好,生活又系全球最高質,再配合埋依加第二次既移民潮氣氛,相信嚟緊移民加拿大會再次成為一個大趨勢。咁移民加拿大有乜好方法呀?呢度就有一個正既:

加拿大卑詩省提名移民計畫BC PNP申請條件: ·投資額100萬加元; ·申請人擁有不少於等值250萬加元資產; ·過去10年當中擁有3年營商經驗或4年高階管理經驗; ·投資/開辦加拿大境內企業; ·在當地創造至少1個就業機會。

呢個計劃最大優勢就系項目位於華人移民鐘愛地卑斯省既溫哥華,對於香港人嚟講適應冇難度。而我地卓域集團1992年喺溫哥華成立,辦理加拿大移民申請方面絕對係達人級別,有計劃移民加拿大既朋友,識揀一定揀我地卓域。想了解加拿大更多既,可以繼續follow我地既Facebook,又或者主動d,打上嚟同我地專業顧問團隊傾下,我地隨時歡迎。

是次加拿大入籍新政官方公告: Citizenship Bill Receives Royal Assent

6 次瀏覽
重點資訊
最近查詢
過往文章
卓域Facebook
  • Facebook Basic Square