移民台灣創業要注意嘅二三事


「台灣600萬新台幣投資移民計劃」喺近年愈黎愈受港人歡迎,一來可以做老闆,二來又可以移民台灣拎多本護照,仲可以順便改變下生活環境,但係大家又知唔知喺台灣創業有咩要注意呢? 點樣做先至會賺錢呢?等小編俾啲「貼士」大家啦! 第一,最為關鍵就梗係店舖嘅選址!例如大學附近嘅商圈,客源夠多又夠廣,做起生意黎都容易啲!第二,了解當地人嘅文化同「口味」,呢點極為重要。第三,業務定位,冇一個清晰又明確嘅定位,生意係冇可能做得好架!所以大家去台灣投資移民之前,真係要了解多啲當地資訊!黎緊8月12號,我地卓域集團有個台灣移民講座,大家快啲上黎聽啦,聽完就知道去台灣做咩生意好,同埋有咩要注意!

💻️網址:https://topick.hket.com/......

重點資訊
最近查詢
過往文章
卓域Facebook
  • Facebook Basic Square

​榮獲由亞洲品牌發展協會頒發的「香港最受歡迎品牌」獎項 、 榮獲香港青年協會頒發「有心企業」獎項、榮獲Mediazone Limited頒發「香港最有價值企業大獎」獎項 及 榮獲香港社會服務聯會頒發「商界展關懷」獎項,成就深受客戶、合作伙伴及業界的認同和肯定。

卓域集團控股有限公司 版權所有 未經書面授權禁止復制或建立鏡像(免責聲明:部份文章來自互聯網,只供參考。)

© 2019 by L&K Group Holdings Limited.