200萬港幣喺手 留港做樓奴定係移 民做老闆嘆紅酒?

May 2, 2017

 

當你有200萬港紙喺手你會點做? Plan A.留喺望唔透將來嘅香港買樓,用200萬比完首期仲要供30年。Plan B.去英國投資200萬極低風險項目生意,5年拎永居再置業,鍾意嘅仲可以入埋籍!有得選擇,你會點揀? 識揀嘅一定揀Plan B!而到底咁正嘅Plan B又有咩要求呢?我地一齊黎睇睇!

計分制條件 白紙黑字
有好多國家嘅移民都只會列出一般條件,未必會講個實際標準比你聽,而英國就唔同,無論係第一次申請英國Tier 1企業家移民計劃又好,之後嘅續簽又好,都白紙黑字話你知有個計分制。英國Tier 1企業家移民申請人,只要投資20萬英鎊,同埋有同IELTS 4分同等英文水平,基本上就可以遞交申請,非常簡單!

5年拎永居 享有當地更多福利
當大家喺英國居住滿5年之後,就可以申請永居身份。喺英國,當大家拎到永居之後,就可以享有更多嘅福利,例如:孕婦津貼、養老金、兒童福利、大學學費同當地學生睇齊等當地福利。拎到永居身份之後最快住多1年,符合埋有關條件就有權申請入籍,拎埋英國passport!

 

Share on Facebook
Please reload

重點資訊

卓域集團 服務多元 信心保證

November 22, 2017

1/9
Please reload

最近查詢

March 26, 2020

Please reload

過往文章
Please reload

卓域Facebook
  • Facebook Basic Square