留學生畢業留美機會渺茫? 只要有綠卡就冇有怕!


有留意開新聞嘅朋友一定知道特朗普上台後一直打算控制移民人口數字,單睇2017年美國留學生簽證嘅數量就下降咗17%。各界都相信係移民局同國土安全局為咗配合特朗普保護當地就業市場嘅意向,而對學生簽證進行更嚴謹嘅審批,同埋進一步限制留學生畢業後留美工作嘅權利。花費到海外留學嘅性價比愈黎愈低,反觀拎住移民身份就唔同,中小學免費教育,大學學費同當地人睇齊,而且可以憑住綠卡身份自由喺美國境內居住同做野。其實只需要一至兩年留學成本就可以世代拎美國護照,比起單純留學有過之而無不及嘅好處,小編只可以用一個字形容-絕!

相關新聞:https://money.udn.com/money/story/5599/3027398

#移民美國 #留學美國 #特朗普 #收緊學生簽證 #免費中小學教育 #美國綠卡 #一人價錢 #全家受惠 #美國EB3 #美國EB5 #非技術移民 #投資移民

重點資訊
最近查詢
過往文章
卓域Facebook
  • Facebook Basic Square

​榮獲由亞洲品牌發展協會頒發的「香港最受歡迎品牌」獎項 、 榮獲香港青年協會頒發「有心企業」獎項、榮獲Mediazone Limited頒發「香港最有價值企業大獎」獎項 及 榮獲香港社會服務聯會頒發「商界展關懷」獎項,成就深受客戶、合作伙伴及業界的認同和肯定。

卓域集團控股有限公司 版權所有 未經書面授權禁止復制或建立鏡像(免責聲明:部份文章來自互聯網,只供參考。)

© 2019 by L&K Group Holdings Limited.