40%受訪者選擇移民 尋找work-life balance!

May 29, 2018

 

最近中大調查顯示, 有40%受訪香港人希望移民, 其中大多數都係年輕人。 最受歡迎既移民國家分別係台灣, 澳洲同加拿大。呢批香港既年輕人唔滿意香港依家既居住、工作同埋生活環境, 覺得香港冇所謂既work-life balance, 所以有左移民的諗法。

 

不過香港人有呢個諗法既多, 但係付諸行動既少,主要係驚移民成本太高或者要求太難。其實移民有平有貴,無論你係想透過技術定投資既移民都可以搵我地專業既團隊做一個免費既咨詢,幫你制定一個適合自己既方案, 為你既移民之夢踏出第一步。所以, 心動不如行動!

 

參考新聞: https://www.post852.com/...

Share on Facebook
Please reload

重點資訊

卓域集團 服務多元 信心保證

November 22, 2017

1/9
Please reload

最近查詢
Please reload

過往文章
Please reload

卓域Facebook
  • Facebook Basic Square