移民美國有入冇出? 錯晒!!!


持有美國永久居民身分(俗稱:綠卡)到底可唔可以係美國境外長期居留?其實根據目前美國法律,美國綠卡身份係可以自由出入美國,只係唔建議一次過離開美國超過12個月,因為美國政府有機會質疑持證人嘅移民意願而收返綠卡。如果真係有需要,咁就要申請回美居留證Re-entry Permit (俗稱回美證),回美證持有人就可以離開美國長達24個月! 各位想了解更多關於美國移民資訊嘅朋友,快D黎搵我地專業嘅顧問做個免費諮詢啦!

參考文章: https://hk.usconsulate.gov/...

#移民 #移民美國 #EB3非技術移民 #美國夢 #美國綠卡 #打工移民 #回美證 #卓域集團 #卓域移民

重點資訊
最近查詢
過往文章
卓域Facebook
  • Facebook Basic Square

​榮獲由亞洲品牌發展協會頒發的「香港最受歡迎品牌」獎項 、 榮獲香港青年協會頒發「有心企業」獎項、榮獲Mediazone Limited頒發「香港最有價值企業大獎」獎項 及 榮獲香港社會服務聯會頒發「商界展關懷」獎項,成就深受客戶、合作伙伴及業界的認同和肯定。

卓域集團控股有限公司 版權所有 未經書面授權禁止復制或建立鏡像(免責聲明:部份文章來自互聯網,只供參考。)

© 2019 by L&K Group Holdings Limited.