卓域加拿大百科-個人稅


加拿大稅務居民每年都需要就佢地嘅境內外收入繳納省同聯邦個人入息稅Personal Income Tax,當地嘅入息稅係以累進形式計算,而每個省/地區徵收嘅稅率不一,咁究竟邊個省嘅個人入息稅率係最高?係唔係越發達地區稅率就越高?唔講喇,去圖!

#加拿大 #加拿大移民 #移民 #移民加拿大 #加拿大非稅務居民 #非稅務居民 #加拿大稅 #稅務 #加拿大讀書 #加拿大PNP #PNP #卓域集團 #卓域 #LK #溫哥華移民 #移民溫哥華 #溫哥華 #BC #BC省#BCPNP #加拿大入息稅 #入息稅 #個人入息稅

重點資訊
最近查詢
過往文章
卓域Facebook
  • Facebook Basic Square

​榮獲由亞洲品牌發展協會頒發的「香港最受歡迎品牌」獎項 、 榮獲香港青年協會頒發「有心企業」獎項、榮獲Mediazone Limited頒發「香港最有價值企業大獎」獎項 及 榮獲香港社會服務聯會頒發「商界展關懷」獎項,成就深受客戶、合作伙伴及業界的認同和肯定。

卓域集團控股有限公司 版權所有 未經書面授權禁止復制或建立鏡像(免責聲明:部份文章來自互聯網,只供參考。)

© 2019 by L&K Group Holdings Limited.