美國入籍處理時間嚴重拖長 6個月變最長2年


一般情況下,美國綠卡持有人只要品格良好、滿足居住要求、通過英文及公民考試,就可以申請入籍美國擁有政治權利。過往美國政府處理入籍申請嘅時間平均為6個月,不過特朗普上台後,各州份處理申請嘅時間都明顯延長,最長嘅需要到兩年或以上。目前移民部積壓嘅申請已經超過70萬份,雖然移民部表示申請審批延誤嘅原因係因為申請人數激增,而唔係刻意減慢處理速度。不過同時美聯社亦指出入籍申請審批延誤好可能係為咗阻止新移民選民喺11月嘅中期選舉參與投票,保住唔受新移民歡迎嘅特朗普政權。究竟邊一邊係Fake News?無人知,不過美國移民申請審批嘅速度拖慢就係事實。

想繼續關注最新移民信息,就Keep follow我地卓域嘅FB喇!

#美國 #移民美國 #入籍 #入籍美國 #美國移民部 #綠卡 #美國綠卡 #移民#美國福利 #申請綠卡 #GREENCARD #公共負擔 #卓域 #LK #離開香港#香港 #離開 #經濟 #移民要求 #美國簽證 #簽證 #中期選舉 #美國護照

重點資訊
最近查詢
過往文章
卓域Facebook
  • Facebook Basic Square

​榮獲由亞洲品牌發展協會頒發的「香港最受歡迎品牌」獎項 、 榮獲香港青年協會頒發「有心企業」獎項、榮獲Mediazone Limited頒發「香港最有價值企業大獎」獎項 及 榮獲香港社會服務聯會頒發「商界展關懷」獎項,成就深受客戶、合作伙伴及業界的認同和肯定。

卓域集團控股有限公司 版權所有 未經書面授權禁止復制或建立鏡像(免責聲明:部份文章來自互聯網,只供參考。)

© 2019 by L&K Group Holdings Limited.