香港家長拒絕填鴨式教育?

January 30, 2019

 

 

最近有新聞報導咗一個香港爸爸為左唔想小朋友要不斷上興趣班同接受香港填鴨式教育,2017年決定移民台灣去改變佢地嘅教育環境,同時喺台中用咗大概30萬港幣投資理髮店, 只投資左一年就已經回本。現時居台爸爸每日準時7點放工,比起香港有返工冇放工嘅日子有更多陪伴囝囡嘅時間。「低成本, 高質素」嘅生活唔係每個地方都有, 依家港澳居民只需投資600萬新台幣(約150萬港幣)到台灣經營一門生意一年,就可以帶埋配偶以及20歲以下未婚囝囡移民台灣,有興趣移民台灣或者想了解更多移民資訊嘅朋友仔,可以搵我地卓域專業嘅團隊咨詢一下!!

 

參考網站: https://topick.hket.com/…/80%E5%BE%8C%E6%B8%AF%E4%BA%BA%E5%…

Share on Facebook
Please reload

重點資訊

卓域集團 服務多元 信心保證

November 22, 2017

1/9
Please reload

最近查詢
Please reload

過往文章
Please reload

卓域Facebook
  • Facebook Basic Square