英國移民政策突變後續 -- Tier 1投資類移民


上一篇提到英國Tier 1企業家移民正式喺3月底取消, 近日唔少想移民英國嘅朋友仔都透過我地查詢英國移民政策最新嘅動向, 希望可以把握到最後機會踏上移民之路, 而小編今日就會為大家講解200萬英鎊投資移民嘅政策變動。Tier 1投資類移民嘅投資額並無改變, 主要嘅變化係投資方式上, 包括以下幾方面: 1. 不可投資國債以及政府債券。 2. 投資嘅企業必須提供充分嘅交易證明, 所有完成嘅轉款流程必須紀錄。 3. 投資款項需要證明由原本持有至少90日延長至兩年, 並提供資金來源證明。

總括嚟講, 英國Tier1今次進行改革係為左更好咁防範金融犯罪,並確保投資款項可以為英國經濟帶來更大利益。如果對移民英國有興趣嘅朋友仔, 我地都建議及早申請, 都係果句「宜早不宜遲」!!

參考網址: https://www.gov.uk/…/ne…

重點資訊
最近查詢
過往文章
卓域Facebook
  • Facebook Basic Square

​榮獲由亞洲品牌發展協會頒發的「香港最受歡迎品牌」獎項 、 榮獲香港青年協會頒發「有心企業」獎項、榮獲Mediazone Limited頒發「香港最有價值企業大獎」獎項 及 榮獲香港社會服務聯會頒發「商界展關懷」獎項,成就深受客戶、合作伙伴及業界的認同和肯定。

卓域集團控股有限公司 版權所有 未經書面授權禁止復制或建立鏡像(免責聲明:部份文章來自互聯網,只供參考。)

© 2019 by L&K Group Holdings Limited.