卓域話你知 去英國讀書好過喺香港讀IB!

February 28, 2018

 

 

IB(國際文憑)相信對好多家長黎講一啲都唔陌生,香港亦愈黎愈多學校開辦IB課程。咁到底喺香港讀IB定去英國讀書好啲呢?識揀嘅一定係揀去英國讀,因為香港讀IB課程將會面對以下問題:第一係成本高,喺香港開辦IB課程嘅一般都係國際學校,由小學到中學淨學費大約140萬港幣,仲未計入學債券嘅錢。第二係學位競爭大,香港嘅IB課程學位供不應求,就算有錢都未必可以入讀。第三係選擇少,雖然香港目前有接近60間中小學開辦IB課程,但並唔係間間都「一條龍」開設中小學課程,遠遜於英國。如果去英國讀書就唔同講法,只要有移民身份,就可以免費入讀當地公立中小學,成本低、競爭細、選擇多之餘,將來仲可以優先以local student學費入讀當地大學。最重要係透過Tier1企業家簽證移民英國只需要投資20萬英鎊就可以全家移民,最快5年就可以自由處理資金,換句話講,只需要付出幾萬蚊成本就可以換取高質素英式教育同全家英國身份! 如果你都想用咁荀嘅方法為小朋友行多步,就快啲搵我地專業嘅顧問團隊做個免費諮詢啦!

 

參考: 資訊連結

 

#移民 #小朋友讀書 #IB #國際文憑 #英國 #英國教育 #去英國讀書 #英國Tier1企業家移民 #20英鎊 #卓域 #卓域移民 #想走

Share on Facebook
Please reload

重點資訊

卓域集團 服務多元 信心保證

November 22, 2017

1/9
Please reload

最近查詢

March 26, 2020

Please reload

過往文章
Please reload

卓域Facebook
  • Facebook Basic Square