英國新移民慨嘆: 香港住屋條件差!!!


近日有新聞報導訪問移民英國嘅一對港人夫婦,佢地形容香港嘅住屋係燒鵝價錢,蔗渣環境,相反以同樣嘅價錢係英國絕對足夠擁有一個非常舒適嘅優質安樂窩。雖然倫敦地區樓價唔講上特別平, 但對普遍香港人嚟講絕對有能力可以係當地安居同有尊嚴咁生活。確實香港嘅樓價一直居高不下, 生活壓力同環境都為新一代嘅年輕人做成沈重嘅負擔, 窮一生精力可能只換到樓奴嘅名份, 不過其實我地係有得揀既!依家英國Tier1企業家移民只需投資20萬英鎊(大約210萬港幣)就可以同配偶仔女移民到英國,5年之後仲可以自由撤回投資資金!210萬嘅港幣可能係香港連100呎嘅單位都買唔到, 有冇諗過用呢筆資金可以改變自己嘅生活環境同家人嘅將來? 有興趣移民英國或想了解更多有關英國移民或者教育既資訊嘅朋友仔, 可以隨時搵我地卓域專業嘅團隊咨詢一下!!!

參考文章: https://www.hk01.com/article/...

#移民 #英國 #英國投資移民 #企業家移民 #企業移民 #entrepreneur #企業家 #Tier1 #樓價 #住屋條件 #生活環境 #免費教育 #醫療福利 #好山好水好福利 #卓域集團 #卓域移民

重點資訊
最近查詢
過往文章
卓域Facebook
  • Facebook Basic Square

​榮獲由亞洲品牌發展協會頒發的「香港最受歡迎品牌」獎項 、 榮獲香港青年協會頒發「有心企業」獎項、榮獲Mediazone Limited頒發「香港最有價值企業大獎」獎項 及 榮獲香港社會服務聯會頒發「商界展關懷」獎項,成就深受客戶、合作伙伴及業界的認同和肯定。

卓域集團控股有限公司 版權所有 未經書面授權禁止復制或建立鏡像(免責聲明:部份文章來自互聯網,只供參考。)

© 2019 by L&K Group Holdings Limited.